A Rugonfalvi Ifjúság Fórum (RIF) idén, immár harmadjára – az előző évekhez hasonlóan- május utolsó hétvégéjére időzítette a RIF Napokat.

Május 26-án, pénteken reggel, vagyis inkább hajnalban megérkeztek a sátrak és a szorgos szervezők és neki is láttak előkészíteni a helyszínt, ami az esős időben egész nap eltartott. Volt nagy sátrunk színpaddal, kis sátrunk az enni-inni valók árulására és elfogyasztására, valamint egy „Öko-sátor”, ahol némi információ mellett a veszélyes hulladékok szelektív gyűjtése történt. Az este esőben, sárban, de Dj ROKAI jóvoltából fergeteges hangulatban zajlott, egész hajnalig.

A szombat reggelt a szervezők egy kis megbeszéléssel és kávéval indították, hogy visszanyerjék erejüket és megújulva kezdjék el a szombati programokat. Mindeközben a rugonfalvi színjátszók a kerti sütögetés hangulatát biztosították, a falu nőszövetségi tagjai pedig kürtöskaláccsal és lángossal kedveskedtek az odalátogató vendégeknek.

Az idei ifjúsági napok helyet biztosított az óvodások számára, hogy árulhassák az általuk készített csodaszép dekorációs tárgyakat és finomságokat, amelyek bevételét az óvoda játszóterének felújítására fordítanak. A RIF csapata is támogatja a játszótér felújítását, kisebb-nagyobb hozzájárulással, közmunkával.

A szombati program során szavalóversenyre, rajzversenyre, kincskeresésre került sor. Megtekinthettük az iskolások „perefernum” vetélkedőre készült előadását. A későbbiekben focibajnokságon szurkolhattunk a faluban összeállt csapatoknak. A délután folyamán eljött a várva várt pillanat, a már megszokott anya-lánya focimérkőzés ideje. Sajnálattal közöljük, hogy ismét az anyukák nyertek 2-1-re. Szeretnénk gratulálni nekik és reméljük jövőbe a lányok viszik a prímet. A foci után András Előd Humorfeszt győztes humoristát láthattuk és hallhattuk, aki nevetéssel teli pillanatokat szerzett számunkra. Este ifjúsági bálra került sor, ahol Rácz Boti és zenekara gondoskodott a jó hangulatról.

Vasárnap a gyerekeken volt a hangsúly a közelgő gyermeknap alkalmából. Kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel foglaltuk le az apróságokat. A Kispipacsok és Forgórózsa néptáncegyüttes csodálatos táncösszeállítását tekinthettük meg a délután folyamán, amit egy táncházas közönségtáncoltatással zártak le. Majd ezt követte a díjkiosztó és tombolahúzás. Sajnos el kellett búcsúzzunk főnyereményünktől II. Lajostól (egy kis báránykától), akit a szervezők nagyon megszerettek, de hát, ha már megnyerték, oda kellett adni. Az esemény egy tábortűzzel zárult, ahol gitár kísérettel közösen énekelhettünk minden odalátogatóval.

„Egy nagyon jó, kellemes és örömteli hétvégét tudhatunk magunk mögött. Köszönetet szeretnénk mondani támogatóinknak és mindenkinek, akik hozzájárultak, hogy létrejöhessenek az idei ifjúsági napok. Nem utolsó sorban köszönjük mindazoknak, akik részt vettek a RIF napokon, a bolondos és néhol zord időjárás ellenére is” – véleményezték a hétvégi rendezvényüket a „RIF-ösök”.


Szolj hozzá