A tábor második napján a Sikeres fiatalok történetét mutatta be elnökünk, Antal Lóránt és néhány sikeres udvarhelyi fiatallal közösen beszélgettek a programról. Az Európa parlamenti választási lista 5. helyén levő jelölt a sikeres fiatalokra vetítette a rá eső reflektorfényt ezzel próbált meg pozitívabb hangulatot teremteni a fiatalok között. Július 10-én délután erről a kezdeményezésről beszélgettek a táborozó fiatalokkal. Szó volt itthon maradásról, külföldi karrierről valamint a fiatalok és politikum közti kapcsolatról.

A harmadik napon egyik alelnökünk, Bíró Barna Botond Novák Leventével közösen tartott előadást a választásokat megelőző mozgosítás fontosságáról, ahol kiemelték, hogy nem csak a választás napjából áll a mozgostás, hanem a folyamatos kommunikáció és kapcsolattartás az alapja mindennek úgy szervezeten belül, mint a választók fele.

Július 12-én szombaton, Incze Csongor, Barti Tihamér a Megyei Tanács két alelnöke és Bíró Barna Botond megyei tanácsos osztották meg tapasztalataikat, ugyanakkor elmondták, hogy Romániában Hargita megyének van a legfiatalabb megyevezetése.

Lelkes UIET-es önkénteseink is részt vettek a táborban.

UIET önkéntesek az EU táborban 2014

 


Szolj hozzá