Idén XVI. alkalommal szervezi meg  a Romániai Magyar Közgazdász Társaság  Ifjúsági  Frakciója (RIF)  az  Erdélyi  Magyar  Fiatal  Közgazdászok  és  Vállalkozók  Találkozóját  (EFIKOT),  amelynek ezúttal Székelyudvarhely ad helyet március 24-26. között.

Ebben az évben a zöld-, és kékgazdaság a központi téma.  Számos új, még kiaknázatlan lehetőséget tár  fel  előttünk  ez  a  világ,  hiszen  a  legújabb  trendek  is  efelé  mutatnak.  A zöld gazdaság senki számára nem ismeretlen fogalom, viszont a  kék,  úgyis  mondhatnák  a  még zöldebb, már igen.

A hagyományos plenáris előadásokat, a  megszokott  módon  négy  szekció  követi.  A négy szekcióelőadás célja, hogy még inkább  kibontsa  az  adott  területeken  felvetett  témákat, reflektáljon bizonyos problémákra.  Az első a CSR (társadalmi felelősségvállalás).  A multik már nagy sikereket tudhatnak maguk mögött a témában, viszont Erdélyben nagyon kevés a követendő példa.  Második szekció a Vállalkozz korlátok nélkül.  Ez a szekció azért rendhagyó, mivel felismertük azt,  hogy  számos  értékes  testi  vagy  szellemi  fogyatékkal  élő  személy  van  a környezetünkben,  akikre  nem  fektetünk  elég  hangsúlyt,  így  ebben  a  szekcióban  ők  fognak felszólalni,  illetve  olyanok,  akik  hasonló  problémákkal  küszködő  embereket  alkalmaznak. Lehetőségek  az  újrahasznosításban  szekció  arra  fókuszál  majd,  hogy  melyek  azok  a megvalósítások,  amelyek  kézenfekvőek  és  mégis  csak  nagyon  kevesen  alkalmazzák.  Az utolsó szekció, mind minden évben az Innovációval foglalkozik, azaz a next generationnel.

A regisztrációval és a konferencia részletes programjával  kapcsolatos  további  információt   az  EFIKOT honlapján, vagy Facebook oldalán olvashatsz.

 


Szolj hozzá