Fancsali János - elnök

Tamási Áron szülőfalujában, Farkaslakán láttam meg a napvilágot 1987-ben. A középiskolát Udvarhelyen végeztem, ahol már korán kiderült, hogy a közösség-szervezésben feltalálom magam.

Érettségi után a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen Politikatudományok szakán tanultam. Majd, hogy kiderüljön, mi „bűzlik Dániában”, közel egy évet töltöttem az Északi országban egy civilszervezet-menedzsment képzésen.

Jelenleg Antal István parlamenti képviselő irodájában dolgozom és igyekszem ez eddig tanultakat Udvarhelyszék jobbátételére fordítani. Remélem ugyanúgy beleférek majd ebbe a szerepbe, mint ahogyan az L-es pólómba!

András Lóránd - alelnök

1986. május 21. 19 óra 05 perc.  Meghatározó pillanat életemben. Ekkor változott meg gyökeresen addigi létem, hiszen drága jó édesanyám ekkor hozott e megpróbáltatásokkal és minden földi jóval megáldott világra. Az elmúlt két és fél évtized felét az erdélyi néptánc kultúra elsajátításával töltöttem, több-kevesebb sikerrel. 2008 októberében újabb fordulat történt életemben és a civil szférában való ténykedés került életem fókuszába. Itt elsősorban néptánc oktatással kezdtem el foglalkozni, majd a szervezet adminisztrációs feladatait kezdtem ellátni, amit napjainkban is előszeretettel folytatok. Időközben egyetemi tanulmányaimat is befejeztem, ahol egyéni kompetenciáimat szociológia, vidékfejlesztés szakirányon fejleszthettem.

Civil életem kezdete óta kettős állampolgári életet élek, hiszen míg ezt a fajta tevékenységet Máréfalván folytatom, addig lakhelyem Csíkszeredában található, így az időm 5,34%-át utazás tölti ki. Magamat egy állandóan aktív, erős szervezői akaraterővel ( nem képességgel :) ) megáldott fiatalembernek tartom, aki a közösségépítés elhivatott képviselője. Alapvetően „neppernek” „folkernek”, avagy népi kultúrát igencsak kedvelő és művelő egyénnek tartom magam. Végszóként pedig: “Az életben nincsenek rossz pillanatok csak, tanulságos poénok”

Nagy Hajnal - alelnök

Hajnika vagyok. 2013-ban csatlakoztam az UIET-hez, mint önkéntes. Az első rendezvényeken csak besegítettem apró adminisztrációs feladatokban, majd fokozatosan egyre több lehetőséget kaptam, hogy kipróbáljam magam. Így lettem szervező, interjú-készítő, kampánykommunikációs, projektfelelős, képző, programtervező és sok más az UIET-nél. Az előző UIET-elnökség bevezetett abba a világba, ahol szabadon ötletelhettem, ahol segítséget kaptam a megvalósításukhoz. Tőlük sokat tanultam a csapatról.
Rólam: 1990-ben születtem, Székelyudvarhelyen a refiben érettségiztem, majd Kolozsváron kommunikáció egyetemet végeztem. Azóta kommunikációsként dolgozok. Szeretek szöveget, sajtóközleményt, facebookposztot, beszédet, interjúkérdéseket írni. Szeretek vitába szállni azért, amit én jónak és hasznosnak, vagy ha épen taszítónak, tiszteletlennek, helytelennek érzek. Szeretek kritikusan állni az ötletekhez, persze csak építve azt. Szeretem a minőségi, pontos munkát, amit jól lehet gyakorolni egy ifjúsági szervezetben is. Szeretem a könyveket, a minőségi időt, a tartalmas beszélgetéseket, az erdőt, a szép lámpákat, a színes párnákat, a visszafogott ruhadarabokat, és első sorban a családomat.
2015 végén Brassóba költöztem, viszont azóta is igyekszek kommunikációs feladatokba, rendevényszervezésbe besegíteni az UIET-nek, mivel így a távolból is sikerül az udvarhelyszéki fiatalokért végzett munkához hozzá tenni.

Szávuly Albert-Károly - alelnök

Székelykeresztúron születtem 1993. május 18-án. 2012-ben érettségi diplomát szereztem a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, jelenleg pedig a Nagyváradi Állami Egyetem harsona szakos hallgatója vagyok. Már gyerekkorom óta több fúvószenekarban játszok, és több mint 5 éve folyamatosan járok fesztiválokra, különböző eseményekre. 2009-ben a BETISZ által nyílt meg számomra a kapu az ifjúság felé, és azóta ifjúsági téren is folyamatosan tevékenykedek, legyen szó szervezkedésről, önkéntességről, bármiről. Jókedvű fiatalnak ismerem magam, szeretem a társaságot, meg a kihívásokat, és nem jelent problémát, ha valamit meg kell oldani.

Tankó Attila - alelnök

1996. szeptember 7-én születtem, jelenleg Szentegyházán lakom. A középiskolai tanulmányaimat a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium, Matematika – Informatika szakán végeztem. Jelenleg a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi karának hallgatója vagyok.

Céltudatosan, felelősségteljesen és kitartóan keresek megoldásokat, fejlesztési lehetőségeket az ifjúságban felmerülő esetleges problémákra, hiányokra. Mivel Kolozsváron járok egyetemre az előbb említett fejlesztési ötleteim nagyobb számban vannak jelen, hiszen látom, hogy a több ezer diáknak mi az érdeklődési köre, mi az éppen aktuális „divat” az ifjúságban.

Tódor Norbert - alelnök

Székelyudvarhelyen születtem 1995. április 30-án.  A Tamási Áron gimnáziumban végeztem a középiskolát. Már ez idő alatt is önkénteskedtem meg segédkeztem rendezvények szervezésében.

Jelenleg ügynökként dolgozom, és az eddig tanultakat meg tapasztalatokat próbálom tovább adni.

Lőrincz Magor - alelnök

Székelyföld legszebb „székében”, Udvarhelyszék központjában, Székelyudvarhelyen születtem. A furfangos első mondatból látható, hogy számomra érték és prioritás a Szülőföldem.

Tanulmányaimat Udvarhelyen, Kolozsváron majd Silkeborgban, Dániában végeztem. Az első város képviseli a szívemet, a második az eszem, a harmadik pedig a kíváncsiságomat. Úgy vélem, hogy minden fiatalnak fontos, hogy elmenjen külföldre, hosszabb-rövidebb időre, hogy saját bőrén tapasztalhassa meg, miként élnek teljesen más élethelyzettel, felfogással, gondolatvilággal rendelkező emberek, nem is oly távol tőlünk, és az így megszerzett tudást itthon kamatoztassa.

Turizmus-földrajz szakot végeztem Kolozsváron, jelenleg is a szakmámban dolgozom, egy vidéki panziót adminisztrálok, munkaköröm a fűnyírástól egészen a facebook reklámkampányig terjed.

Van egy sokat idézett Kennedy szólás „Ne azt kérdezd meg, mit tud az országod érted tenni, hanem azt, te mit tudsz érte tenni” , számomra ez azt jelenti, hogy ne azt várjam, hogy, mit tud tenni Székelyföld értem, hanem én mit tudok tenni Székelyföldért.